Vanaf het Rijksmuseum wandelt u in enkele minuten naar onze winkel in de Nieuwe Spiegelstraat. Bij het uithangbord van Bruil & Brandsma Works of Art, vindt u een brede collectie vroege kunst van museale kwaliteit.

Wij, Rob Bruil en Marieke Brandsma, begonnen in de jaren ‘90 als verzamelaars van Hollandse volkskunst. In de loop der jaren verbreedde onze belangstelling en werd ook de collectie rijker en diverser. In onze winkel bieden we kunstvoorwerpen uit de 14e tot de 18e eeuw, uit diverse windstreken, uiteenlopend van gebruikersvoorwerpen uit de bodem tot unieke works of art. Ons belangrijkste criterium voor een aankoop is dat een object uniek is en van hoge kwaliteit. En we zijn altijd op zoek naar bijzondere, pure stukken, met een verhaal over zijn eigenaar, maker en het gebruik.

Op een andere locatie van Amsterdam hebben we ons restauratieatelier, waar we onze eigen stukken en die van klanten conserveren en restaureren.

U bent van harte welkom in onze zaak als u collectioneur bent van vroege kunst en ook als u gewoon nieuwsgierig bent naar de kunstvoorwerpen en meubelen die in onze geschiedenis heeft nagelaten.